Het project: #WKBeach2015

Momenteel wordt het WK Beachvolleybal in Nederland gespeeld. Als sportliefhebber zal u dat niet zijn ontgaan. Naast fantastische topsport levert het WK Beachvolleybal ook nog fantastische plaatjes van de Nederlandse steden op. Het toernooi vindt plaats in Apeldoorn, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op échte A-locaties: in Amsterdam op De Dam, in Apeldoorn op het Marktplein, in Rotterdam voor de SS Rotterdam en in Den Haag is een speciaal stadion gebouwd óp de Hofvijver. Het is een prachtig staaltje organisatiekunsten die we deze week ten uitvoer kunnen zien.

Beachvolleybal is in Nederland geen grote sport, maar wint wel aan populariteit. Reinder Nummerdor en Richard Schuil behaalden op de Olympische Spelen van Londen in 2012 bijna een medaille, waardoor de sport meer in de spotlights kwam. De organisatie van dit evenement moet de sport opnieuw een duwtje in de rug geven, en daarvoor wordt flink wat uit de kast gehaald. Bas van de Goor als directeur van het toernooi is bijvoorbeeld een prachtig uithangbord, zowel nationaal als internationaal. De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) en sportmarketingbureau TIG Sports hebben de organisatie verder op zich genomen, en dat hebben zij heel slim gedaan. De gebruikte A-locaties sluiten perfect aan bij het type sport dat beachvolleybal is: sexy, spectaculair, spannend, snel en geknipt voor de show. De plaatjes die de vele camera’s kunnen schieten tussen de sets door dragen bij aan dit onderdeel van de sport. Bovendien zendt de NOS het toernooi dagelijks live uit tussen 19:30 uur en 21:00 uur, wanneer uiteraard de Nederlandse teams strategisch worden ingepland.

Afgelopen dinsdag zag ik Reinder Nummerdor (38) in levenden lijve, want hij is nog altijd actief als beachvolleyballer. Niet met Richard Schuil, maar met zijn nieuwe partner Christiaan Varenhorst. Het duo hoopt op een medaille op het WK in Nederland en zette die ambities kracht bij door na de eerste twee poulewedstrijden te hebben gewonnen, ook het derde duel om de groepswinst – zij het moeizaam – in een overwinning om te zetten. De sfeer zat er goed in gisteravond. Beachvolleybal is zoals gezegd spannend en spectaculair en deze wedstrijd onderstreepte dat. Door de opzwepende muziek, het ware entertainmentteam en de cheerleaders (“Transavia Beach Girls”, slimme marketing uiteraard) verveel je je als toeschouwer geen moment. Het feit dat naast Varenhorst en Nummerdor ook nog andere sterke Nederlandse koppels in het toernooi zitten (regerend wereldkampioenen Brouwer/Meeuwsen (update: dit tweetal is toch uitgeschakeld) en bij de dames het topduo Meppelink/Van Iersel) helpt uiteraard mee om het toernooi tot een succes te maken, evenals het prachtige weer.

Wat echter ook zeker een bijdrage heeft geleverd, is de locatie van de stadions en de moeite die Nevobo en TIG Sports in dit evenement hebben gestoken. De strategie die gekozen is past naadloos bij het beachvolleybal. Wat mij betreft is het #WKBeach2015 dus een schoolvoorbeeld van een topevenement. Voor een kleine impressie zie de foto’s hieronder.

20150630_20573420150630_182325

20150630_18232220150630_183420

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.