TEAMKPN Sportfonds steunt softbalsters en mannen curlingteam

Eerder schreef ik over het TEAMKPN Sportfonds dat het een voorbeeld was voor andere sponsoren. Ik gebruikte zelfs de woordcombinatie “perfecte sportsponsoring”, omdat het fonds juist de kleinere sporten ondersteunt waarin teams toch bijzondere prestaties proberen te leveren. Zo ondersteunde KPN het afgelopen jaar de heren basketballers en waterpoloërs. De basketballers konden dankzij deze financiële injectie, die qua financiële mogelijkheden onvergelijkbaar is met grote sponsorprojecten, bijvoorbeeld naar het EK basketbal in Kroatië, iets waarvoor de basketballers zich al 25 jaar niet hadden geplaatst.

Inmiddels heeft de onafhankelijke commissie van het TEAMKPN Sportfonds in al haar wijsheid besloten om de softbaldames en de curlingheren te ondersteunen gedurende het jaar 2016. De softbalsport is mondiaal gepromoveerd naar een Olympische status, terwijl de dames juist hun A-status bij NOC*NSF verloren. De heren van het curlingteam proberen zich via een omweg nog te plaatsen voor de Olympische winterspelen van 2018. Meer toelichting vind je op de site van Sponsorreport, inclusief een interview met Mark Versteegen, de verantwoordelijke voor sponsoring bij KPN. Op korte termijn zal ook een interview met Versteegen op deze site zijn te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.