CZ en Tilburg Ten Miles: match made in heaven?

Vorige week werd bekend dat zorgverzekeraar CZ zich als hoofd- en titelsponsor zal gaan verbinden aan de Tilburg Ten Miles, één van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Het contract zal drie jaar lopen, en CZ is hiermee de opvolger van het Brabants Dagblad. Henk van Doremalen, directeur van de Tilburg Ten Miles, is in zijn nopjes met de overeenkomst, zo meldt hij op Sponsorreport:

“Met CZ hebben we hiervoor een ideale partner, waarmee we naast de internationale topdeelname, het segment lopen-gezondheid nog meer kunnen benadrukken. We gaan samen met CZ plannen ontwikkelen om de deelname aan ons loopevenement te bevorderen. We zijn extra verheugd dat we opnieuw een belangrijk bedrijf uit de regio Midden-Brabant aan ons evenement hebben kunnen verbinden.”

Ook CZ is blij met de overeenkomst en wijst op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en de band die het bedrijf heeft met de stad Tilburg.

“CZ wil vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid iets terug doen voor de stad Tilburg, waar onze roots liggen. Voor inwoners, deelnemers, vrijwilligers en de vele medewerkers die meedoen. Daarnaast dragen we via het evenement bij aan een gezonder Tilburg. Bijvoorbeeld door ter plekke aandacht te vragen voor het gebruik van AED’s.”

De overeenkomst tussen CZ en de Tilburg Ten Miles lijkt ook een sponsorschap zoals het bedoeld is. De relatie tussen zorg, betere gezondheid van de Nederlanders en sporten (en een brede sport als hardlopen in het bijzonder) is snel gelegd en logisch. Dat CZ ook nog van oorsprong Brabants is en daardoor perfect aansluit op dit specifieke evenement, maakt de samenwerking bijzonder passend. Dit lijkt geen toeval, aangezien de Tilburg Ten Miles met het Brabants Dagblad eerder ook al een regionale sponsor had. Een interessante sponsorovereenkomst in deze interessante wereld van sportsponsoring dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.