Nieuw topevenement #EKCross2018 in Nederland?

Atletiek is hip. Dafne Schippers bracht vanaf de WK afgelopen zomer een gouden en zilveren plak mee naar huis, en Sifan Hassan deed met een bronzen plak ook een duit in het zakje. De twee dames hebben als het ware de atletiekwereld nog eens extra doen ontwaken. De Atletiekunie doet hier zelf ook aan mee. Nadat het eerder al het EK Atletiek van volgend jaar binnenhaalde, stelde het zich ook al kandidaat voor het EK indoor in 2019. Nu komt daar mogelijk nog een topevenement bij: het EK Cross van 2018. De Atletiekunie zou dit evenement samen met de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Tilburg en Safaripark Beekse Bergen willen binnenhalen.

Cross in Nederland
Nederland heeft al een geschiedenis op de cross. In 2005 werd het EK Cross al eens in Nederland gehouden, niet ontoevallig ook op de Beekse Bergen. Bovendien vindt ook in Tilburg jaarlijks de Warandeloop plaats, één van de belangrijkste crosswedstrijden van Europa. Jan Willem Landré, de algemeen directeur van de Atletiekunie, geeft de motivatie van de Atletiekunie weer op LosseVeter.nl:

“Nederland heeft een prachtige historie op crossgebied en door een internationaal evenement als de EK Cross te organiseren in eigen land bieden we onze Oranje topatleten op de midden en lange afstand een geweldig podium. Natuurlijk heeft een dergelijk kampioenschap ook een belangrijke uitstraling voor Tilburg en Noord Brabant. En last but not least is het een belangrijke aanjager voor de Nederlandse atletiek en loopsport in haar volle breedte.”

Met andere woorden: de Atletiekunie gebruikt de organisatie van dit soort evenementen om door te pakken op de successen van onze toppers; lees daarover ook deze pagina.

Noord-Brabant, Tilburg en Beekse Bergen
De gemeente Noord-Brabant en Tilburg reageren voorspelbaar. Zie daarvoor de bron, LosseVeter.nl. Het is mooi dat zij zich achter de Atletiekunie hebben geschaard, want dat overheidsinstanties dit doen is al lang geen vanzelfsprekendheid meer. Kijk maar naar de teruggegeven organisatie van de Europese Spelen.

Interessanter is nog dat Safaripark Beekse Bergen is aangesloten. Deze dierentuin is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving, waar ook een bungalowpark naast is gevestigd. Het is een prachtige omgeving voor de hardloopsport bovendien. Het is dan ook heel erg slim dat zij is aangesloten bij Noord-Brabant en Tilburg. Als de Europese atletiektop neerstrijkt in Beekse Bergen is dat gratis reclame voor het dierenpark. Het merk van de Beekse Bergen wordt op “neutrale” wijze onder de aandacht gebracht van honderdduizenden mensen in Nederland, maar ook in Europa. Waarschijnlijk is dat een betere besteding van het marketingbudget dan een dure reclamecampagne op televisie.

Ik ben benieuwd of Nederland daadwerkelijk het EK Cross van 2018 toegewezen krijgt. Het zou in ieder geval weer een prachtig topsportevenement zijn op Nederlandse bodem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.