Jij kan echt niet voetballen hè, Pietertje?

Afgelopen week is bekend geworden welke reclames zijn genomineerd voor de titel “Ster Gouden Loeki Aller Tijden“. Een zeer prestigieuze award, want onder de genomineerden zijn slechts iconische reclames in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Wie kent ze niet? Van “Goeiemoggel” tot “Van een X5 naar Lijn 5“, en van “Nou is hij weer rood” tot de “Walk-In Fridge” of de “Rolo Olifant“. Bekijk ze allemaal hier.

Het is niet opvallend dat er tussen deze pareltjes ook een sportgerelateerde reclame zit. Het gaat om de reclame van Calvé in 2010 waarin Pietertje laat zien écht niet te kunnen voetballen, uiteraard onder de muziek van “You’ll never walk alone“. Een leuke reclame waarover in Nederland gepraat werd, want hier konden wij Nederlanders om lachen en de setting, het voetbalveld op zaterdagochtend, herkenden we allemaal. Wat mij betreft dan ook hét voorbeeld van succesvol reclame maken met topsporters, in dit geval met (de naam van) Pieter van den Hoogenband. Die zelf overigens niet eens in de reclame voor komt!

Niet meer direct op het netvlies waar het om gaat? Kijk dan hieronder nog eens naar de verterende reclame over Pietertje van den Hoogenband!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.