Ook handbal neemt een vlucht na topprestaties Oranje dames

Eerder vandaag wisten de Nederlandse handbaldames in Denemarken de finale van het WK handbal te bereiken. Een unieke prestatie, want Oranje wist tot dusverre nooit verder dan de kwartfinale te reiken. En wat gebeurt er? In één week werd handbal hot, waar dat dit jaar eerder met atletiek, beachvolleybal en volleybal gebeurde.

Oranjekoorts als duwtje in de rug voor de kleinere sporten. Want inderdaad, het Nederlandse Handbal Verbond kreeg de afgelopen week volgens het Algemeen Dagblad veel financieel aantrekkelijke aanbiedingen en tegelijkertijd is sportzender Ziggo Sport, dat de wedstrijden van Oranje uitzendt, spekkoper. Sportmarketeer Bob van Oosterhout legt in datzelfde AD uit waarom Oranje zo populair is.

“Het is een aantrekkelijke combinatie. Hun prestaties, toewijding en uitstraling. Wat dat laatste betreft zit de wereld plat in elkaar. Naar mooie meiden kijkt iedereen graag, daar hoeven we niet omheen te draaien. Dat is dus een plus.”

Een beetje seksistisch is het wel, want de prestaties van de dames inclusief hun spelplezier en teamgevoel zouden zeker al voldoende moeten zijn om een goede sponsor te vinden. Maar goed, de hockeysters heeft bovenstaand image ook geen windeieren gelegd. En in de tussentijd is het geweldig voor de handbalsport, want deze onverwacht goede prestatie kan door het Nederlands Handbal Verbond beter worden uitgebuit zolang als het duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.